söndag 10 december 2006

Lååååång dag

Nu har jag varit vaken i 24 timmar. Sedan onsdagsnat har jag jobbat 12timmars pass på sjukhuset i Ålborg. Det är något fruktansvärt den första natten. Jag är otroligt lättirriterad när jag inte får sova, vilket är mindre bra när man ska vara tålmodig med patienten som inte kan sova och gärna vill prata medan jag vill kolla på tv eller läsa en bok eller bara göra vad som helst annat än att prata med människan som har högst 2 olika samtalsämnen i huvudet! Jag vet, det låter fruktansvärt, och jag har vet nu att jag skulle ha varit en usen sjuksköterska. Jag har inte den samma tålmodighet som jag en gång hade, inte för att jag någonsin har velat bli sjuksköterska, har bara undrat om det inte skulle passa mig bättre med tanke på att dom har mer hand om omsorgen i behandligen. Men nej, jag vill gärna träffa patienter och jag ska vara bra på att prata med dom och låta dom få säga allt dom vill utan att avbryta. Men det där med att lyssna i flera timmar på en patient som klagar över precis samma sak varannan minut, det klarar jag inte! Jag var på väg att skrika när han för 511. gången sa att han inte kunde sova!! Som om jag inte vet det, jag sitter ju precis bredvid och hör honom klaga konstant! Jag är vanligtvis lite mera tålmodig, inte mycket, men lite mer i alla fall, funkar bara inte utan sömn.

Nu har jag i alla fall tjänat lite pengar så jag förhoppningsvis kan betala min hyra i januari!! Dessutom har dom redan godkändt mitt studielån från csn, så fort har det aldrig gått tidigare! Men, jag kan först lämna studieförsäkran den 25. december så pengarna kommer nog i början av januari... Alltså inga julklappar för dom, men en massa januari-rea shopping!! Som om! Nej, nu ska jag verkligen skärpa mig, jag avskyr verkligen att vara så slarvig med pegarna så nu får det bli en ändring.

Träffade förresten på N i Ålborg... Lite kul, jag var på väg upp för trapporna till mitt rum efter en lång och hård vakt så jag ser ut som ett spöke, blek, stripigt hår, insjunkna minimala ögon och han är fräsch i sin läkarrock och säkert på väg till att assistera i en spännande operation! Jag visste inte att han var där på praktik, hade faktiskt glömt att han överhuvudtaget var på praktik. Senare den dagen, efter att jag hade sovit kom jag i tanke om att killen jag flirtade med på krogen för ett tag sedan också har praktik i Ålborg just nu... Hmm... Dessutom kommer A, som jag förövrigt inte har hört från på en vecka, från den stan också! Nästa gång jag träffar någon som verkar det minsta intressant så är det första jag frågar vilken stad han kommer ifrån...


Gillar Ålborg, det är mysigt och jag blev glad av att gå och kolla lite i affärer där allt är julpyntat och fint. Även om man inte kan köpa något så är det ju kul att kolla. Köpte dessutom första julklappen... Men måste säga att det var en av dom mindre viktiga julklapparna, alltså en som jag skulle ha struntat i att köpa till om jag inte precis hade fallit över den perfekta presenten. Nu har jag köpt den så betyder det att jag måste köpa till andra viktigare personer... Usch, jag är usel till att köpa presenter. Har en ganska bra idé till en julklapp, men den är komplicerad och förmodligen också dyr... Så vi får se. Jag längtar tills jag får några pengar jag kan göra av med!

(Hmm... ja, det var ju det där med att inte slarva med ekonomin också...)

Inga kommentarer: